Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Uppsala satsar fyra miljarder på skolor

Publicerad: 1 mars 2016, 14:23

Uppsala Domkyrka.

Foto: Wikimedia /Cyberjunkie

Under de kommande åren behövs 5 000 nya skolplatser i Uppsala. Idag presenterades den nya lokalförsörjningsplanen, som innehåller tre nya skolor. Satsningen finansieras genom kommunala investeringar på fyra miljarder.


Ämnen i artikeln:

Uppsala

Under de kommande åren behövs 5 000 nya skolplatser i Uppsala. Idag presenterades den nya lokalförsörjningsplanen, som bland annat innehåller tre nya skolor. Satsningen finansieras genom kommunala investeringar på fyra miljarder fram till och med år 2020.

Utöver att Brantingskolan öppnas och den nya Tiundaskolan byggs, ska tre nya skolor byggas i Rosendal/Ulleråker, Gunsta och Lindbacken.

– Det är glädjande att många vill bo och leva i Uppsala kommun. Nu behöver vi skapa fler platser för att alla barn och unga ska erbjudas en god utbildning och moderna arbetsmiljöer, sa Caroline Andersson (S), ordförande i utbildningsnämnden på pressträffen.

Satsningen innebär för grundskolans del bland annat att tre helt nya skolor byggs, fyra skolor helt renoveras och sju skolor byggs ut. Satsningen omfattar även förskolan som får ett tillskott med 700 nya platser samtidigt som 700 platser rustas upp.

Senast en ny grundskola byggdes var Västra Stenhagenskolan 2008.

– Jag är nöjd med de satsningar som görs på skolan, sa Birgitta Petterson, kommunens utbildningsdirektör. I takt med att Uppsala växer behöver vi fräscha lokaler anpassade efter elevernas och medarbetarnas behov och vi behöver rekrytera kompetenta medarbetare inom alla yrken i skolan.

Utöver de många satsningarna innehåller planen förslaget att en skola läggs ned, den i Åkerlänna, som idag har 22 elever och inga sökande till höstterminen 2016.

Utbildningsnämnden föreslås fatta beslut om den lokalstrategiska planen den 30 mars. Planen ska revideras årligen.

Redaktionen

Källa: Uppsala kommun

Ämnen i artikeln:

Uppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.