Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Uppsala bygger nio nya skolor

Publicerad: 20 april 2017, 11:27

Uppsala Domkyrka. Foto: Wikimedia /Cyberjunkie

Uppsala kommun konstaterar att man behöver 7 000 nya grundskoleplatser fram till år 2020. Därför ska nio nya skolor byggas och flera byggas ut.

Ämnen i artikeln:

Erik PellingUppsala

Uppsala kommun konstaterar att man behöver 7 000 nya grundskoleplatser fram till år 2020. Därför ska nio nya skolor byggas och flera byggas ut. Dessutom planeras för 21 nya förskolor.

Det var förra året som kommunen presenterade sin lokalförsörjningsplan för pedagogiska lokaler. Då utgick man från bedömningen att det skulle behövas 5 000 nya skolplatser till år 2020. Efter att en revidering av befolkningstillväxtprognosen konstaterades att Uppsala blir större än man tidigare trott.

– Tillgång till platser i skola och förskola nära hemmet är något som engagerar många Uppsalabor och det finns mycket arbete kvar att göra. Uppsala är en kommun där många barnfamiljer vill bo och för att möta behovet genomför vi nu en historiskt stor utbyggnad och renovering av både förskolor och skolor, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i utbildningsnämnden, vid en pressträff på onsdagen.

– När vi planerar för framtidens Uppsala är det ett välfungerande samhälle som ska byggas, inte bara bostäder. Då krävs det att vi prioriterar skolor och förskolor i planeringen av nya områden och kommundelar där vi förtätar, sa Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Under 2017 investerar kommunala Skolfastigheter 900 miljoner kronor i stadens skolor och förskolor.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev