Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Upprustning på campus Flemingsberg

Publicerad: 17 Oktober 2012, 12:32

Akademiska Hus som investerar drygt 70 miljoner kronor i renoverade lokaler och energisparåtgärder i huvudbyggnaden för Karolinska Institutet på Campus Flemingsberg i Huddinge


Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Huvudbyggnaden för KI på Campus Flemingsberg, ANA8, uppfördes under första delen av 70-talet som en del av Huddinge sjukhus och är centralt placerad mellan Huddinge sjukhus, forskningshuset Novum och Södertörns högskola. Byggnaden på 36 000 kvadratmeter rymmer bland annat Institutionen för Odontologi som utbildar tandläkare, tandhygienister och tandtekniker samt bedriver forskning och forskarutbildning.

Genom ett nytt ventilationssystem som möjliggör behovsanpassad temperering av tilluft, nya fönster och byte av bland annat kylbafflar, bedöms värme- och elförbrukningen att minska med 42 procent. Det motsvarar 24 procent av Akademiska Hus totala förbrukning av värme och el i hela Campus Flemingsberg.

Ombyggnationen påbörjas i oktober 2012 och planeras vara klart i september 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.