Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Tyréns utvecklar Malmö sjukhusområde

Publicerad: 18 juni 2018, 12:37

Illustration: White arkitekter. Nya Malmö sjukhus – Östra torget.

Tyréns kommer, på uppdrag av Region Skåne, att utveckla delar av Malmö sjukhusområde. Projektet innefattar konstruktion av nya vårdbyggnader, anslutande gator och transportvägar. Dessutom kommer Tyréns, tillsammans med White arkitekter, att utforma park-och grönområden på ytan.


Ämnen i artikeln:

MalmöRegion SkåneFastighetsmarknaden i SydsverigeTyréns

– Vi är förstås stolta och glada över att få ansvaret för ett uppdrag med sådan komplexitet och omfattning. Jag tror att det kommer att bli väldigt bra. Nybygget ska både ge patienterna bästa möjliga vård och ge vårdpersonalen förbättrad arbetsmiljö, säger Niclas Linderoth, uppdragsansvarig från Tyréns.

– Flexibiliteten framträder tydligast i det faktum att vi utformar byggnaderna som skalbyggnader, enkla att anpassa till morgondagens förändrade krav, säger Niels Bailleul, konstruktör på Tyréns.

Region Skåne investerar totalt 12,2 miljoner kronor i den totala nybyggnationen och hela projektet beräknas stå färdigt vid årsskiftet 2023/2024

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News