Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Tre byggföretag ska exploatera Majavallen

Publicerad: 3 Maj 2012, 05:54

Ett av de större bostadsprojekten i Kalmar på senare år ska snart påbörjas på utbyggnadsområdet Majavallen i stadsdelen Lindsdal, cirka fem kilometer norr om Kalmar centrum.


Ett av de större bostadsprojekten i Kalmar på senare år ska snart påbörjas på utbyggnadsområdet Majavallen i stadsdelen Lindsdal, cirka fem kilometer norr om Kalmar centrum.

Det handlar om den tidigare idrottsplatsen Majavallen, den före detta isbanan och en grönyta väster om Kalmarvägen i Lindsdal. I stadsdelen finns idag cirka 2200 bostäder, men endast cirka 200 lägenheter.

Enligt tidningen Barometern i Kalmar blir det mest fråga om bostadsrätter i det nya bostadsområdet, som ska omfatta cirka 140 lägenheter.
Tre byggföretag ska exploatera varsin tredjedel av området. Det handlar om Loggen Invest i Rockneby i Kalmar kommun, Karlskronaföretaget Hem 1 Sydost samt Boklok, ett samarbete mellan Ikea och Skanska.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.