Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Sveafastigheter startar nytt bolag - ska utveckla skolor

Publicerad: 23 april 2020, 13:53

Christer Holger är en av grundarna till Skapaskolan i Huddinge och till det nya bolaget Sveafastigheter Bilda som ska bygga skolor.

Foto: Sveafastigheter

Ett nytt bolag som ska bygga innovativa utbildningsfastigheter. Det är affärsplanen för Sveafastigheter Bilda där uppmärksammade Skapaskolans grundare är vd.


Ämnen i artikeln:

SkolorSveafastigheter

Skapaskolan i Huddinge är känd för att ha klassrum utformade utifrån samma grundpremisser som aktivitetsbaserade kontor, där eleverna kan skärma av sig med hjälp av bås eller samarbeta kring delade bord. Skolan nominerades till Årets Bygge 2019 av tidningen Byggindustrin.

Nu ger sig skolans grundare Christer Holger in i fastighetsbranschen genom det nya bolaget Sveafastigheter Bilda som han startar tillsammans med Sveafastigheter.

”Många skoloperatörer ser att det behövs nya effektiva lösningar inom utbildningslokaler som kan utmana det traditionella klassrummet. Däremot vet man inte alltid hur de nya lösningarna ska se ut. Sveafastigheter Bildas idé är att hjälpa skolföretag och kommuner att nå längre i sin kärnverksamhet genom att tillsammans med dem utveckla lokaler som stöttar verksamheten”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Riktar sig till kommuner och privata skolbolag

Christer Holger berättar för Fastighetsnytt att det nya bolaget ska agera i alla delar av Sverige och att kundgruppen består av både kommuner och privata skolkoncerner.

– Olika studier pekar på att det finns ett behov av cirka 1 000 nya skolar under kommande tioårsperiod. Vi ser att det finns mycket att göra. Den innovation som sker i skolan i dag gäller sällan utformning av klassrummet utan av skolmatsal, trygga toaletter eller trapphus. Vi vet hur man kan bygga ett klassrum som verkligen fungerar för lärande, säger Christer Holger till Fastighetsnytt. 

Läs även: Varför bygger vi fula och dåliga skolor?

Willem De Geer, ordförande för Sveafastigheter Bostad Group, kommentar rekryteringen och det nya bolaget i ett pressmeddelande:

– Vi är glada att ha knutit till oss Christer Holger, som är en av Sveriges främsta inom skolutveckling och lärmiljödesign. Sveafastigheter satsar på att bli en ledande hållbar samhällsutvecklare och det nya bolaget är helt i linje med våra värderingar om hållbarhet, innovation och digitalisering, säger 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SkolorSveafastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.