tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Structor projekterar för nytt akutsjukhus

Publicerad: 31 mars 2020, 12:55

Foto: Region Västmanland

Region Västmanland har påbörjat detaljplaneringen för programmet Nytt Akutsjukhus i Västerås. Structor Uppsala ansvarar för projekteringen av gator och ledningar i mark som underkonsult åt Byggnadstekniska Byrån, BTB.

Ämnen i artikeln:

Structor

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


I det nya sjukhuset planeras för bland annat operation, röntgen, akutmottagning, vårdplatser, förlossning, infektion och intensivvård. I förslaget ingår även försörjningsbyggnader för att säkerställa att bland annat material, gods och elförsörjning till sjukhuset tillgodoses på ett effektivt sätt.

– Det är jättespännande att ta sig an detta komplexa uppdrag tillsammans med Byggnadstekniska Byrån och Region Västmanland. Framtidens vård är något som är oerhört viktigt för alla, och där vi på Structor besitter stor expertkompetens i projekteringsuppdraget, säger Anders Metzén, vd på Structor Uppsala, i ett pressmeddelande.

”Gedigna kunskaper”

Byggnadstekniska Byrån ser fram emot samarbetet.

– Vi är väldigt glada över att få samarbeta med Structor. I och med detta får vi ta del av deras gedigna kunskaper och erfarenheter från uppdrag som bland andra NKS och Projekt Slussen. Något som är mycket värdefullt i detta stora och utmanande uppdrag, säger Anders Hällgren, uppdragsansvarig på Byggnadstekniska Byrån.

 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev