Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Större arena i Eskilstuna

Publicerad: 22 april 2014, 10:58

Eskilstuna kommun planerar att bygga en ny arena i Munktellstaden i Eskilstuna. Den nya arenan beräknas stå klar hösten 2016.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna

I den programhandling som ligger till grund för det aktuella beslutsärendet finns väsentliga skillnader jämfört med ursprungsförslaget. Arenan blir större, cirka 15 600 kvadratmeter, och den får fyra fullstora träningsplaner (20 x 40 m). Det blir också fler publikplatser. Tre teleskopläktare gör att antalet sittplatser kan varieras mellan 3 200 och 3 700.

Investeringen uppgår totalt till cirka 361 miljoner kronor vilket ska jämföras med tidigare presenterade alternativ 9 i Slutrapport Arena, februari-september 2011. Det alternativet var en arena på 13 500 kvadratmeter som innehöll 2 500 sittplatser och 700 ståplatser för en kostnad av 294 miljoner kronor.

Den genomsnittliga hyreskostnaden beräknas ligga på cirka 25 miljoner kronor per år. Kommunen för en dialog med näringslivet för att diskutera möjligheter för stöd av den årliga driften ekonomiskt.

Beslut kring investeringsnivå och arenans utformning fattas av kommunfullmäktige den 22 maj.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Eskilstuna kommun

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.