Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Stockholms stad säljer 23 skolor till SBB

Publicerad: 16 januari 2020, 09:24

Stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson (M).

Foto: Moderaterna.

På onsdagen blev det klart att Stockholms stad säljer “icke strategiska” skolfastigheter till privatägda SBB för 421 miljoner kronor. Stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M) uppger sig vara “mycket nöjd”.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadSBB Fastigheter

Beslutet ligger enligt stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M) helt i linje med stadens fastighetspolicy om att byggnader och lokaler som inte behövs långsiktigt i stadens verksamheter ska avvecklas.

–  Avyttringen av icke strategiska fastigheter är en viktig del av stadens översyn av lokaler och fastigheter, säger han i ett pressmeddelande.

Det handlar om totalt 23 skol- och förskolefastigheter i Bromma, Hässelby, Hökmossen och Farsta, där samtliga har privata hyresgäster. Joakim Larsson (M) uppger sig vara “väldigt nöjd” med köparen SBB.

– Bolaget delar vår vision om ett långsiktigt ägande och förvaltande, vilket innebär en trygghet för hyresgäster, personal, föräldrar och barn.

Affären kommer enligt honom också lägligt med tanke på att SISAB, som äger och förvaltar merparten av Stockholms stads skolor och förskolor, ska investera cirka två miljarder per år 2020–2023.

–  Affären stärker SISAB:s möjligheter till kommande investeringar för att möta behovet av fler elevplatser, säger Joakim Larsson.

Preliminär tillträdesdag för SBB är den 1 april.

Teresa Ahola

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.