lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Stockholm ska bygga ut förskolor

Publicerad: 26 februari 2020, 15:04

Förskolan på Ekholmsvägen 133 sedd från söder. Foto: HMXW

Stockholms kommunala bolag för skolfastigheter, Sisab, står redo att fatta beslut om flera investeringar som rör nya förskolor.

Ämnen i artikeln:

SkolorSISABFörskolor

AJ


Sisab vill ge i uppdrag åt vd:n Claes Magnusson att genomföra flera ny- och tillbyggnadsprojekt. Det framgår av de förslag till beslut som lagts fram inför kommande möte i bolagets politiskt tillsatta styrelse. 

Stockholms stad vill att Sisab investerar 70 miljoner kronor för att bygga en helt ny förskola på Ekholmsvägen i Skärholmens stadsdel i södra Stockholm. Förskolan ska erbjuda plats för 144 barn fördelat på åtta avdelningar och uppföras i två plan med tillagningskök. 

Läs även: BTH tecknar avtal med SISAB

En betydligt större investering ska bolaget göra i Vasastan i Stockholm där bolaget fått i uppdrag att öka kapaciteten på skolan Vasa Real med 510 tillkommande elevplatser samt 87 tillkommande förskoleplatser. Skolan ska få en ny byggnad med en integrerad förskola och idrottssal. 

Ett genomförandebeslut fattades av Sisab:s styrelse redan 2016 men eftersom kostnaderna skenat med 111 miljoner kronor krävs nu ett nytt beslut. Den totala investeringsvolymen uppgår till 425 miljoner kronor.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev