Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Skandia förvärvar samhällsfastighet i Göteborg

Publicerad: 19 april 2021, 13:51

Donnergymnasiet får nya lokaler i Skandias nyförvärvade fastighet i Göteborg.

Foto: Skandia Fastigheter

Skandia Fastigheter har förvärvat en samhällsfastighet i Göteborg, som efter en totalrenovering kommer inhysa Donnergymnasiet. Säljare är Aspelin Ramm Fastigheter och AF Projektutveckling.


Ämnen i artikeln:

Skandia FastigheterGöteborg

Fastigheten är en del av Göteborg Sannegården 734:132 i Eriksberg. Byggnaden kommer totalrenoveras under 2021 åt Donnergymnasiet och omfattar totalt cirka 3900 kvadratmeter. Hyresavtalet som tecknats löper på i 15 år. 

– Vi har de senaste åren utökat innehavet av samhällsfastigheter och ser fram emot att fortsätta denna satsning. Med vår bredd av fastighetstyper har vi de bästa förutsättningarna att bidra till Donnergymnasiets verksamhet, säger Markus Pfister, chef för Samhällsfastigheter & Kontor på Skandia Fastigheter, i bolagets pressmeddelande. 

Gymnasieskolan har varit verksam i grannfastigheten i 20 år och flyttar snart in i de nya lokalerna. Tillträde beräknas ske den 1 december 2021. 

– Efter vår ombyggnad från kontor till skola känns det bra att nu lämna över till en långsiktig ägare och förvaltare som Skandia Fastigheter, och vi ser fram emot en fortsatt positiv utveckling av resterande delar av fastigheten, säger Jonas Skingley, vd för AF Projektutveckling och Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter, i pressmeddelandet.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.