Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Sex arkitektteam tävlar om Handelshögskolan i Göteborg

Publicerad: 1 Oktober 2014, 14:36

Akademiska Hus bjöd i juni in till arkitekttävling om utformning av ny byggnad för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Totalt inkom 73 intresseanmälningar från hela Europa.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusGöteborg

Tävlingen, som förutom att ta fram nya lokaler för Handelshögskolan handlar även om att skapa en integrerad stationsuppgång för den framtida pendeltågstationen Haga. Av 73 inkomna intresseanmälningar har följande sex kontor valts ut att delta i själva tävlingen:

- Yellon + Kim Utzon Arkitekter + WSP + Atkins, Sverige/Danmark
- Johan Celsing Arkitektkontor, Sverige
- Johannes Norlander Arkitektur + Arup, Sverige/Storbritannien
- Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Danmark
-  XDGA + Contekton + Integra engineering + Andersson & Hultmark, Belgien/Sverige
- Nieto Sobejano Arquitectos, Tyskland /Spanien

– Det är fantastiskt roligt att det visats så stort intresse för tävlingen. Speciellt bra är det naturligtvis att vi även fått in många internationella bidrag. Det visar på att Göteborg är en attraktiv stad som många vill vara med och forma, säger Björn Siesjö, stadsarkitekt i Göteborg.

Startmötet för tävlingen kommer att hållas den 15 oktober. Därefter kommer de deltagande lagen att arbeta med sina förslag fram till den 30 januari 2015. Tävlingsbidragen kommer sedan att bedömas av en jury med representanter från Akademiska Hus, Göteborgs universitet, Göteborgs Stad, Trafikverket och Sveriges Arkitekter. Birgitta Hohlfält van Dalen, regiondirektör Akademiska Hus region Väst, är juryordförande.

Parallellt med tävlingen genomför Göteborgs Stad samråd om detaljplanen för station Haga mellan den 15 oktober och den 25 november. Syftet med samrådet är att samla in kunskap och synpunkter och ge berörda parter möjlighet att påverka.

Ett jurybeslut om vinnaren tas i slutet av mars 2015.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusGöteborg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.