Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Serneke ska bygga domstol – kontraktet värt kvarts miljard

Publicerad: 14 oktober 2020, 13:25

Serneke och Castellum har skrivit kontrakt med Domstolsverket om att bygga en ny domstolsbyggnad i Jönköping. Ordersumman är värd 223 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SernekeCastellumJönköping

Den nya domstolsbyggnaden ska uppföras på Slottskajen vid Munksjön i centrala Jönköping och ska inrymma Göta hovrätt och kammarrätten i Jönköping. Byggnaden omfattar cirka 9 000 kvadratmeter och kommer att innehålla tio förhandlingssalar och omkring 180 arbetsplatser, skriver Serneke i ett pressmeddelande. 

Läs även: Skanska bygger domstol i Sollentuna

Att hovrätten och kammarrätten nu får en gemensam byggnad ger bättre förutsättningar för utbyte och samverkan dem emellan och ger nya möjligheter att effektivisera delar av deras respektive verksamheter.

– Det känns jättekul att genom den här entreprenaden kunna expandera vår verksamhet i Jönköping ytterligare. Det är ett stort projekt och vi ser fram emot ett bra samarbete med Castellum och Domstolsverket, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke, i en kommentar.

Läs även: Castellum går vidare med planerna kring Säve flygplats

Projektering av byggnaden påbörjas omgående och projektet byggstartas i slutet av 2020. Domstolsbyggnaden beräknas vara färdigställd under sommaren 2022. 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SernekeCastellumJönköping

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.