Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Sehlhall startar JV för att bygga bostäder i Eskilstuna

Publicerad: 3 juni 2020, 09:09

Sundbyholm ligger en mil utanför centrala Eskilstuna och området rymmer bland annat Sundbyholms slott, en travbana, en hamn och ett friluftsområde.

Foto: Visit Eskilstuna

Sehlhalls dotterbolag Stadsbyggnadsbolaget startar ett joint venture tillsammans med den lokala bostadsutvecklaren MSL Bostad för att bygga nya kvarter i Sundbyholm.


Ämnen i artikeln:

Sehlhall FastigheterEskilstuna

Sundbyholm ligger cirka en mil utanför centrala Eskilstuna och är ett av de områden där Eskilstuna kommun vill bygg nya bostäder fram till 2030. Enligt kommunens bostadsplanering behövs cirka 15 000 nya bostäder fram tills dess.

Läs även: Sehlhall köper nytt i Halmstad 

Här vill Sehlhall Fastigheter vara med och bygga nytt och genom sitt dotterbolag Stadsbyggnadsbolaget har man startat ett joint venture-bolag tillsammans med det lokala företaget MSL Bostad. Det berättar Sehlhall Fastigheter i ett pressmeddelande.

Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall Fastigheter.

Foto: Sehlhall Fastigheter

– Det känns roligt att ytterligare få bidra till den positiva utvecklingen som sker i Eskilstuna, den här gången via vårt koncernbolag Stadsbyggnadsbolaget. Vi vill skapa ett attraktivt bostadsområde med Mälaren som granne för att ytterligare stärka kommunens attraktionskraft” säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall Fastigheter, i en kommentar.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.