Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Sehlhall köper i Täby – ska bygga för äldre

Publicerad: 6 oktober 2020, 14:53

Fastigheten Öreslandet 3 ligger i Hägerneholm och ingår i det nya stationsområdet Arninge-Ullna, som blir ett nav för kollektivtrafiken i hela nordöstra Stockholm. Hägerneholm ska bli ett hållbart område med minimal negativ påverkan på miljön.

Illustration: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall Fastigheter köper en fastighet i Arninge i Täby med avsikt att uppföra ett nytt äldreboende med plats för 90 personer.


Ämnen i artikeln:

Sehlhall FastigheterÄldreboende

Sehlhall Fastigheter skriver i ett pressmeddelande att bolaget tecknat avtal om förvärv av fastigheten Öreslandet 3 i Arninge i Täby och att fastigheten har en färdig detaljplan och ett hyresavtal har tecknats med omsorgsföretaget Humana. 

Läs även: Sehlhall etablerar sig på ny ort i Mälardalen

Byggstart ska ske våren 2021. Slutförhandling pågår kring entreprenaden. 

Det nya vårdboendet kommer att erbjuda 90 moderna omsorgslägenheter och få en total volym om cirka 7 500 kvadratmeter. 

Läs även: Sehlhall köper nytt i Halmstad

”Vi köper ett unikt, byggfärdigt projekt i en för oss viktig kommun. Affären utgör också startskottet på ett strategiskt samarbete med säljaren Hemgården. Tillsammans tittar vi på ett antal konkreta vårdprojekt i Stockholmsområdet”, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernche på Sehlhall Fastigheter, i en kommentar.

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.