Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Sehlhall gör flera nya köp i Storstockholm

Publicerad: 2 juli 2020, 07:32

Dan T. Sehlberg är vd och medgrundare av Sehlhall Fastigheter.

Montage: Sehlhall Fastigheter

Sehlhall Fastigheter har köpt fastigheter i Huddinge och Nacka för att uppföra två nya LSS-boenden.


Ämnen i artikeln:

Sehlhall FastigheterNackaHuddingeFlemingsberg

Samtidigt tecknas 15 åriga hyresavtal för de båda fastigheterna med omsorgsföretaget Patia AB, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Läs även: Sehlhall startar JV för att bygga bostäder i Eskilstuna 

Fastigheterna har färdiga byggrätter och Sehlhall räknar med byggstart under hösten och med inflyttning under våren 2021. Bedömt fastighetsvärde för de båda gruppbostäderna uppgår till cirka 50 miljoner kronor.

– Nacka och Huddinge är två prioriterade kommuner för oss. Delvis eftersom att vi sedan tidigare äger fastigheter här, men även på grund av att båda kommunerna har ett betydande behov av att tillföras ytterligare gruppbostäder. Jag välkomnar också samarbetet med Patia, en duktig och välrenommerad omsorgsaktör, säger Dan T. Sehlberg, vd på Sehlhall Fastigheter, i en kommentar.

Läs även: Sehlhall gör ny affär: ”Stort behov av barnomsorg”

Mer om affären

Fastigheten i Nacka ligger i direkt närhet till Björknäs centrum och den kommande gruppbostaden blir 550 kvadratmeter stor. Säljare är en privat fastighetsägare.

Fastigheten i Huddinge ligger på promenadavstånd från Flemingsbergs pendeltågsstation. Här planerar Sehlhall att uppföra ett modernt gruppboende om 500 kvadratmeter. Säljare är Huddinge Samhällsfastigheter. 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.