fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Sehlhall expanderar i tre kommuner

Publicerad: 12 april 2021, 13:49

Bild 1/3  Sehlhalls gruppboende i Finspång Foto: Sehlhall

Sehlhall Fastigheter har vunnit upphandlingar i tre kommuner - Finspång, Ekerö och Norrtälje. Bolaget utvecklar ett dubbelt gruppboende, ett vårdboende och en förskola.

Ämnen i artikeln:

Sehlhall FastigheterDan T. Sehlberg

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


I Finspång har bolaget vunnit upphandling av dubbelt gruppboende, där kommunen blir blir hyresgäst på ett 15-årigt hyresavtal.

– Det som gör Finspång unikt är att det är ett dubbelt gruppboende med totalt 12 lägenheter fördelat på två separata våningar. Vi ser detta som en mycket bra lösning för att möta det stora behovet av gruppbostäder i Sverige, säger Petra Sandberg, ansvarig för Sehlhall Gruppbostäder, i bolagets pressmeddelande. 

Upphandlingen på Ekerö avser ett vårdboende som får kommunen som hyresgäst på ett 20-årigt hyresavtal.  

– För Ekerö har vi skapat ett modernt, tryggt och stilsäkert vård- och omsorgsboende. För att ta tillvara på de stora takytorna planerar vi för den största solcellsanläggning som anlagts på ett vårdboende i Sverige, säger Anton Bergkvist, ansvarig för Sehlhall Vårdbostäder, i pressmeddelandet. 

I Norrtälje kommer bolaget utveckla en förskola. Upphandlingen vanns tillsammans med Jensen Förskola och ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med skolan. 

Sehlhall Fastigheters nuvarande expansionsmål ligger på 14 byggstarter per år, fördelat på fyra skolor, fyra vårdboenden och sex gruppbostäder. 

– Vi har nu vunnit inom alla våra kompetensområden. Gemensamt för tilldelningarna är att man tittat på en kombination av pris och kvalitet, och att man jobbat i etappuppdelade kvalificeringsrundor. Vi har inte bara haft det mest prisvärda förslagen, utan även fått höga poäng för vår kvalitet, säger Dan T. Sehlberg, vd på Sehlhall Fastigheter, i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev