torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Sehlhall expanderar i Täby – skapar helt seniorkvarter

Publicerad: 3 februari 2021, 14:12

Dan T. Sehlberg och Sehlhall Fastigheter expanderar i Arninge. Montage. Foto: Sehlhall Fastigheter / Nicklas Thegerström

Sehlhall Fastigheter köper mer mark i Täby. Planen är att komplettera det redan påbörjade vårdboendet i Arninge med ett helt seniorkvarter.

Ämnen i artikeln:

Sehlhall FastigheterDan T. SehlbergTäby

AJ


Sehlhall Fastigheter, bolaget som specialiserat sig på att att uppföra omsorgsfastigheter i nära samarbete med privata vårdaktörer och kommuner, har gjort en ny affär i Täby i norra Stockholms län. 

Läs även: Sehlhall gör ytterligare förvärv i Järfälla

Bolaget har tecknat avtal om att köpa av fastigheten Öreslandet 2 i Arninge i Täby kommun där Sehlhall Fastigheter sedan tidigare uppför ett vårdboende om 90 lägenheter samt ett gruppboende på den intilliggande fastigheten Öreslandet 3. Affären möjliggör för Sehlhall Fastigheter att anlägga ett seniorkvarter med ytterligare vårdboende, trygghetsbostäder och dagverksamhet.

Säljare är Hemgården, ett bostadsbolag som sedan tidigare har projekt i Täby.

– Jag ser fram emot att ytterligare förstärka vårt engagemang i Täby, en expansiv och framsynt kommun med stort behov av social infrastruktur. Vårt koncept Seniorkvarter, med inspiration från framgångsrika projekt i Holland, skapar en rad fina kvaliteter. Det är också kul att vi gör ännu en affär med Hemgården, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef, Sehlhall Fastigheter, i en kommentar.

Läs även: Sehlhall bygger nytt gruppboende i Nacka: ”Mycket intressant produkt”

Projekten i Täby kommer att utvecklas och förvaltas inom kompetensområdet Sehlhall Vårdbostäder. 

 

Mer om affären

Fastigheten Öreslandet 2 ligger i Hägerneholm och ingår i det nya stationsområdet Arninge-Ullna, blivande nav för kollektivtrafiken i nordöstra Stockholm. Fastigheten har en detaljplan som medger en exploatering om 8 500 kvadratmeter boendeyta. 

Säljare är Hemgården. Köpeskillingen är inte kommunicerad.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev