Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

SBB expanderar inom äldreboenden

Publicerad: 12 maj 2021, 06:34

SBB köper och bygger nya äldreboenden

SBB köper fastigheter i Stockholm och Helsingborg för 2,5 miljarder kronor och passar samtidigt på att sälja för 1,7 miljarder, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterStockholmHelsingborg

Bland köpen ingår sex äldreboenden i Stor-Stockholm och två äldreboenden i Helsingborg. Tillsammans med bostäder tillförs SBB en total area om cirka 70 000 kvm med ett hyresvärde om cirka 107 miljoner kronor, genererande ett driftnetto om cirka 95 miljoner. 

SBB har också ingått samarbetsavtal med Svenska Stadsbyggen om att uppföra sex äldreboende med en total area om cirka 43 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 81,5 miljoner, genererande ett driftnetto om cirka 76 miljoner.

SBB passar även på att sälja vad bolaget definierar som icke-strategiska fastigheter värda cirka 1,7 miljarder kronor. Försäljningssumman överstiger de senaste externvärderingarna per den 31 mars med cirka 13 procent.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.