Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Så kan SBB bli vinnare när försvaret bygger ut

Publicerad: 4 mars 2022, 13:47

Ilija Batljan är vd på SBB som tillsammans med Kåpan äger Svenska Myndighetsbyggnader. De tar just nu fram planer på fastigheter till Försvarsmaktens upprustning.

Foto: Mattias de Frumerie/Försvarsmakten

SBB kan bli en av vinnarna när den svenska försvarsförmågan ska stärkas på kort tid. Kriget i Ukraina driver på och i riksdagen bjuder partierna över varandra. Lokalbristen är dock stor men SBB har planerat för försvaret under en längre tid - planer som kommer att presenteras i närtid, erfar Fastighetsnytt.
”Det Försvarsmakten tittar på är att bygga nya regementen på ett antal orter”, säger Fredrik Hedén, vd för SBB-delägda Svenska Myndighetsbyggnader.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterKåpan PensionerSvenska Myndighetsbyggnader

Under en tid har Svenska Myndighetsbyggnader AB (ett joint venture-bolag mellan SBB och Kåpan) tagit fram planer på att utveckla den typen av lokaler som totalförsvaret kommer att ha behov

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.