Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Så blir nya skolan i Fisksätra när Stena Fastigheter rustar upp

Publicerad: 3 Juni 2020, 09:30

Illustration som visar hur Viktor Rydbergs skola i Nacka ska se ut när den öppnar höstterminen 2021.

Foto: Stena Fastigheter / Thomas Sandell /SandellSandberg Arkitekter

Stena Fastigheter, som äger flera tusen bostäder i Fisksätra i Nacka kommun, genomför nu en stor upprustning av området. En del består i att ge Serneke i uppdrag att bygga om Fisksätra skola.


Ämnen i artikeln:

SernekeStena Fastigheter

Under de kommande tio åren ska Stena Fastigheter göra en stor satsning i Fisksätra genom att renovera det befintliga bostadsbeståndet och komplettera det med nya bostadskvarter. En del i det stora projektet som inleds redan nu är att bygga om Fisksätra skola. Den nuvarande kommunala skolan med elever i årskurs 0-6 stängdes i samband mer terminsslut sommaren 2019 och ska öppna igen efter att ha gjorts om. Utöver att skolan får ett nytt utseende byggs den ut för att ha kapacitet för 540 elever i årskurs 0-9. Den nya skolan ska drivas av Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor under preliminärt namnet Viktor Rydbergs skola i Nacka och planen är att den ska öppna höstterminen 2021.

Läs även: Stena utvecklar beståndet i Fisksätra 

- Vi ser skolan som en av de viktigaste pusselbitarna för att utveckla Fisksätra till en ännu mer välmående stadsdel. Att vi nu startar själva ombyggnaden känns som ett rejält kliv närmare att tillsammans med Stiftelsen Viktor Rydbergs Skolor fylla den nya skolan med motiverade elever och bra undervisning, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm, i ett pressmeddelande.

Nya Fisksätra skola

Arkitekt: Thomas Sandell /SandellSandberg Arkitekter

Projektledning: DRIV projekt

Entreprenör: Serneke

Stena Fastigheter äger drygt 2 500 lägenheter i Fisksätra, Nacka. 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SernekeStena Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.