Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Riksbyggen och Liljewall bakom nya seniorbostäder i Båstad

Publicerad: 24 Mars 2020, 15:17

Riksbyggen och Liljewall arkitekter ligger bakom förslaget som ska byggas i Båstad kommun.

Foto: Liljewall arkitekter

Riksbyggen och Liljewall gör gemensam sak i Båstads kommun där de fått en markanvisning för att genomföra ett förslag för 45 nya seniorlägenheter.


Ämnen i artikeln:

Liljewall arkitekterRiksbyggen

De nya seniorbostäderna ska byggas i Förslöv i Båstads kommun och kommer att marknadsföras under namnet Bonum, Riksbyggens koncept för hushåll där minst en person fyllt 55 år.

– Vi är mycket glada och stolta över markanvisningen och ser nu fram emot att kunna bygga attraktiva seniorbostäder med stort fokus på hållbarhet. I Förslöv finns en majoritet av villor och i kombination med en åldrande befolkning finns ett stort behov av fler bostäder anpassade för äldre, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, i ett pressmeddelande.

Det vinnande förslaget bygger på att skapa en bykänsla där barnen kan springa mellan husen och olika generationer kan mötas och lära känna varandra. 

I området kommer det att bland att finnas öppna dagvattenlösningar, odlingsplatser, trädgårdslund och stora gröna gårdar vilka bidrar till riklig biologisk mångfald.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.