lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Regeringen ger klartecken till nya garnisoner

Publicerad: 25 maj 2023, 13:07

Till vänster Dalregementet i Falun. Till höger finansmarknadsminister Niklas Wykman (M).

Foto: TT

Fortifikationsverket har fått i uppdrag att projektera för nya garnisoner på flera håll runt om i landet. Bland annat innefattar planerna markförvärv på de berörda orterna.

Ämnen i artikeln:

SvepetFortifikationsverketBygg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I december 2020 fattade riksdagen beslut om att fyra regementen i Sverige skulle återupprättas: Dalregementet i Falun, Västernorrlands regemente i Sollefteå och Östersund och Bergslagens artilleriregemente i Kristinehamn.

Nu går regeringen vidare med beslutet och beviljar Fortifikationsverket att påbörja arbetet med projektering av de nya garnisonerna. Uppdraget innefattar förvärv av mark, etablering av teknisk försörjning, planering för vägar, byggnader och andra objekt för verksamhetens behov. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Läs också: Staten vill miljonköpa försvarsfastigheter – storklipp för fastighetsägare

– Det militära försvaret behöver stärkas för att vi bättre ska kunna försvara vårt land. Nu tar vi viktiga steg framåt genom att Fortifikationsverket kan påbörja projektering för garnisoner i fyra regementen, säger finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) i en kommentar.

Arbetet med projektering beräknas ta två till tre år varpå garnisonerna bedöms kunna stå inflyttningsklara omkring 2030.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev