Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Prisad ljussättning

Publicerad: 24 september 2012, 09:43

Götaplatsen i Göteborg har utsetts till vinnare av Svenska Ljuspriset. Enligt jury-motiveringen har ljussättarna samordnat behovet av trygghet, funktion och upplevelse.


Götaplatsen genomgick under 2011 en ansiktslyftning med fokus på belysning. Visionen var att skapa ett vackert rum, förstärka byggnaderna runt platsen och göra Götaplatsen till en mötesplats kvällstid.

– Priset är verkligen ett erkännande för den förändring som skett på Götaplatsen. Efter 20-30 års diskussioner har nu platsen fått det lyft som den förtjänar. Idag dröjer sig folk kvar på Götaplatsen efter en teaterföreställning för att prata och umgås. Tidigare sökte sig de flesta snabbt bort från den mörka platsen, säger Ingemar Johansson från Trafikkontoret vid Göteborgs stad, i ett pressmeddelande.

Övriga tre finalister i årets omgång av Svenska Ljuspriset var: Scandic Hotell Grand Central, Stockholm, E-huset vid Lunds Tekniska Högskola och Halmstad Regionbussterminal.

Priset delades ut för 19:e gången i samband med Ljusdagen den 20 september i Stockholm.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.