Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Peter Norhammar: SBB står inte och faller med Batljan

Publicerad: 7 maj 2020, 08:42

Peter Norhammar förvaltar Länsförsäkringars fastighetsfond

Foto: Privat

En långdragen rättsprocess eller fällande dom mot Ilija Batljan skulle troligen inte drabba bolaget lika hårt som den hade gjort under uppbyggnadsfasen då bolaget numera står på stabil grund. Det säger Länsförsäkringars fondförvaltare Peter Norhammar.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterIlija Batljan

– Han har ju byggt upp det här bolaget under flera år. Nu har de även förvärvat Hemfosa och fått in väldigt mycket kompetens därifrån. Vi tror inte att bolaget står och faller med Ilija Batljan även om han hittills har betytt mycket för bolaget, säger Norhammar till Fastighetsnytt.

Läs även: Ilija Batljan frisläppt – men misstankarna kvarstår 

Enligt Norhammar har SBB jämförelsevis säkra tillgångar med repetitiva och långsiktiga kassaflöden. Hyresgästerna har en god betalningsförmåga samtidigt som verksamheterna överlag är ganska okänsliga för svängningar i konjunkturen.

– Det är skälet till att vi har investerat i det här bolaget. Där är analysen oförändrad, säger Norhammar. 

Länsförsäkringars fonder äger 5,1 procent av kapitalet i SBB, enligt Holdings.  Det är inget som ändras på kort sikt av tisdagens chockbesked.

Läs även: Michael Cocozza sågar anklagelserna mot Ilija Batljan 

– Vi kommer inte göra några förhastade förändringar i innehavet. Vidare har vi ingen anledning att mentalt varken fria eller fälla Ilija utan vi följer precis som alla andra den pågående rättsprocessen, säger Norhammar.

Länsförsäkringars Fastighetsfond, som förvaltas av Norhammar, äger 3,5 procent av kapitalet i SBB.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.