Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Parkeringshus för cyklar

Publicerad: 2 Juli 2012, 12:36

I Älvsjö, Sveriges femte största järnvägsstation sett till antal passagerare, finns numera Stockholms första cykelparkeringshus med plats för 370 cyklar, fördelat på tre plan.


Trafikborgarrådet Ulla Hamilton tog premiärturen i cykelparkeringshuset som öppnar den 9 juli för allmänheten.

– Ett viktigt mål i framkomlighetsstrategin är att cyklandet ska öka i Stockholm och att trafiksäkerheten för cyklisterna ska förbättras. Vi har kunnat konstatera att det är särskilt viktigt att skapa fler cykelparkeringar i anslutning till stora knutpunkter för kollektivtrafiken. Då blir det också fler som tar cykeln till och från kollektivtrafiken, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholm stad.

Cykelparkeringshuset i Älvsjö är det första i Stockholm. På två våningsplan finns det cykelställ med utrymme för två cyklar på höjden. Parkeringshuset kommer att vara kameraövervakat. Älvsjö cykelparkeringshus är Sveriges näst största i sitt slag. Ett större finns i Lund

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Trafik- och arbetsmarknadsroteln, Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.