måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Överlåtelse av driften av Friends Arena

Publicerad: 18 mars 2014, 09:02

Ägarna bakom Swedish Arena Management AB har tecknat ett intentionsavtal med LUSS, Lagardère Unlimited Stadium Solutions, om att överlåta den långsiktiga driften av Friends Arena.

Ämnen i artikeln:

Friends ArenaFabege FastigheterSolna

Ägarna till driftbolaget av Friends Arena; Svenska Fotbollförbundet, Solna stad, Peab, Fabege och Jernhusen meddelar idag att man tecknat ett intentionsavtal med Lagardère Unlimited Stadium Solutions (LUSS) för att sköta driften av arenan.

LUSS har för närvarande avtal med ett 20-tal runtom i världen, bland andra Commerzbank Arena i Frankfurt, Imtech Arena i Hamburg och Arena Castelão Fortaleza i Brasilien.

– Vi ägare har tillsammans under det första viktiga året för Friends Arena tagit ansvar för, och lagt grunden för driften genom vårt bolag Sweden Arena Management. Nu är infrastruktur och processer på plats, arenan etablerad och det är rätt läge att gå vidare med att låta en extern erfaren partner sköta drift och utveckling framåt, säger Karl-Erik Nilsson på Svenska Fotbollförbundet.

– Friends Arena är en viktig pusselbit i utvecklingen av Arenastaden och det känns oerhört värdefullt att få in en sådan professionell partner som LUSS. Med deras kompetens och nätverk kommer de på ett utomordentligt sätt kunna bygga vidare på den grund som lagts de första 15 månaderna, säger Christian Hermelin, vd Fabege.

– Friends Arenas läge, kapacitet och flexibilitet gör att vi ser en enorm potential att fortsätta utveckla arenan till att vara en av de främsta evenemangsarenorna i norra Europa, både för fotboll, övrig sport och nöje, säger Ulrik Ruhnau, Managing Director på Lagardère Unlimited Stadium Solutions.

Nu påbörjas en Due Diligience-process, där parterna ser över alla delar av verksamheten. Målet är att LUSS, när processen är klar, tar över som driftsoperatör senast i januari 2015.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev