Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Örnsköldsvik vill få idéer för förnyelse

Publicerad: 22 september 2016, 11:52

Parkeringsytan som är aktuell för kommunens markanvisningstävling ligger mittemot byggnaden Ting1. Bild: Örnsköldsviks kommun.

Under Business Arena Stockholm utlyste Örnsköldsviks kommun en idétävling för hur en central tomt i staden ska användas för att bygga bostäder och förnya stadskärnan.


Ämnen i artikeln:

Örnsköldsvik

Marken är en del av kvarteret Bryssel, som idag används som parkeringsyta. Dess närmaste granne är den smått spektakulära byggnaden Ting1. I den nya detaljplan som håller på att tas fram är förslaget att den nya byggnaden bör inrymma både verksamheter och bostäder.

Eftersom markanvisningstävling och detaljplanearbete delvis kommer att pågå parallellt kommer det vinnande förslaget att ha möjlighet i viss utsträckning påverka detaljplanens utformning.

– Med absolut toppläge, mitt i stadskärnan, har vi ett stycke mark som vi vill använda på bästa sätt för att skapa något som ytterligare bidrar till stadens utveckling och attraktionskraft. Ett flertal exploatörer har redan visat intresse för tomten men genom att utlysa en tävling hoppas vi få ännu fler spännande idéer ur ett förutsättningslöst utifrånperspektiv, säger Carina Nordström, kommunens mark- och planeringschef.

Markanvisningstävlingen kommer att utlysas officiellt inom kort.

Juryn kommer att bestå av en grupp sammansatt av bland andra kommunens stadsarkitekt och representanter för mark- och planeringsfrågor samt externt anlitad arkitekt.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Örnsköldsvik

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.