lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Nytt beslut: Danderyds sjukhus byggs ut för miljardbelopp

Publicerad: 18 november 2020, 07:15

Den nya tillbyggnaden ska rymma en rad olika vårdverksamheter och patientrum. Foto: Locum

Danderyds sjukhus ska byggas ut för nära två miljarder kronor. Det står klart efter ett beslut i Stockholms regionfullmäktige på tisdagen.

Ämnen i artikeln:

LocumDanderyd

AJ


Utbyggnaden är en del av den långsiktiga planen för modernisering av vårdavdelningar och mottagningar på sjukhusområdet i Danderyd. Den nya byggnaden ska rymma vårdavdelningar och mottagningsverksamhet för akuten, kirurgen, endoskopi, ortopedi, inskrivning samt njurcentrum och stödfunktioner till akutvårdsbyggnaden. 

Kort fakta om nya vårdbyggnaden i Danderyd

Yta: Cirka 33 900 kvadratmeter.

Våningsplan: 14 (vårdverksamhet på 10 plan, övriga plan är i huvudsak tekniska utrymmen.

Tidplan: 2020-2025.

Budget: 1.85 miljarder.

Övrigt: Helikopterflygplats på taket, miljöcertifiering Miljöbyggnad Silver.

Vårdavdelningarna i höghusdelen får 30 platser per avdelning, 18 enpatientrum och 6 tvåpatientrum. Totalt antal vårdplatser blir minst 164 stycken, skriver Locum i ett pressmeddelande.

Illustration över tillbyggnaden. Foto: Locum

– Det är glädjande att genomförandebeslutet nu är fattat. Vi fortsätter att stärka vården i regionen och den nya moderna byggnaden vid Danderyds sjukhus är en viktig del i det arbetet säger Charlotte Broberg (M), fastighets- och serviceregionråd och Locums styrelseordförande, i en kommentar.

Läs även: Locum förstärker med två direktörer

Byggnaden placeras direkt väster om den nya akutvårdsbyggnaden. På taket byggs en helikopterflygplats med kapacitet för 500 landningar per år.

– Det är alltid lika roligt att få vara med och skapa värden för vården. Den nya vårdbyggnadens strategiska placering skapar möjligheter att koppla ihop den med den nya akutvårdsbyggnaden, som invigdes för ett år sedan, och en annan central byggnad. Allt för att skapa bättre flöden på området. Vi ser fram emot att sätta spaden i jorden och tillsammans med vårdens medarbetare utforma en modern och hållbar vårdbyggnad som bidrar till mer patientsäker vård och förbättrad arbetsmiljö, säger Anette Henriksson, Locums vd, i en kommentar.

Läs även: NCC efterlyser fler modiga beslut i coronakrisen – hyllar Region Sörmland

Under 2025 är det beräknat att Danderyds sjukhus tar över byggnaden.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev