Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Nytt äldreboende och förskola i Borlänge

Publicerad: 30 Maj 2018, 12:01

Vectura Fastigheter och Borlänge kommun har tecknat överlåtelseavtal rörande en fastighet i Matsknutsgårdarna, i Borlänge. Planen är att Vectura ska uppföra byggnader som omfattar totalt 12500 kvadratmeter. De nya fastigheterna kommer inrymma kommunala verksamheter i form av bland annat äldreboende och förskola.


Ämnen i artikeln:

Vectura FastigheterBorlängeFastighetsmarknaden i norra Sverige

Äldreboendet kommer rymma 108 bostäder och förskolan avses för runt 180 barn. Vectura kommer även uppföra ett trygghetsboende med 26 lägenheter. Dessutom tillkommer en lokal för daglig verksamhet, hemtjänst och storkök.

– Det finns en hög efterfrågan på trygghetsboenden i attraktiva lägen i Borlänge. Även behovet av fler platser inom förskola och äldreboende ökar. Vi är mycket positiva till att en stor aktör som Vectura Fastigheter AB väljer att etablera sig i Borlänge, säger Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen

– Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att genomföra detta projekt. Projektet är vår första etablering i Dalarna och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans med Borlänge kommun, säger Susanne Ekblom, VD Vectura Fastigheter.

Borlänge kommun har tecknat hyresavtal för verksamhetsytorna.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.