Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Nybygge vid Skåne Universitetssjukhus

Publicerad: 25 juni 2015, 07:41

Foto: Region Skåne.

Region Skåne skrev på torsdagen ett samverkansavtal med Skanska om nybyggnad på sjukhusområdet i Malmö. Den nya vårdbyggnaden ritas av White Arkitekter.


Ämnen i artikeln:

MalmöWhite arkitekterRegion SkåneSkanska

Region Skåne skrev på torsdagen ett samverkansavtal med Skanska om nybyggnad på sjukhusområdet i Malmö. Den nya vårdbyggnaden ritas av White Arkitekter och ska bli cirka 65 000 kvadratmeter stor.

Samarbetet ska omfatta detaljerad planering och förberedelser inför arbetet med den vårdbyggnad som ska uppföras på det befintliga sjukhusområdet.

– Sjukhusbygge mitt i befintlig verksamhet är en utmaning. Behoven hos sjukhusets personal, patienter och besökare är oerhört viktiga för oss och vi vill ju inte enbart bygga ett sjukhus i världsklass utan också göra det utan att störa den verksamhet som pågår dagligen på området, säger Staffan Andersson, projektdirektör för Nya Sjukhusområdet Malmö, Skanska.

Redan nu pågår en hel del byggnadsarbete på sjukhusområdet. Några äldre fastigheter renoveras och under senhösten uppförs två helt nya ersättningsbyggnader. Dit ska verksamheter flytta medan den nya stora vårdbyggnaden byggs.

– Det är glädjande att vi nu tar ytterligare ett steg i arbetet med att uppföra nya sjukvårdslokaler i Malmö. Vårdbyggnaden kommer till gagn för de skånska patienterna och inte minst alla de medarbetare som har väntat länge på nya lokaler, säger Ingrid Lennerwald (S), ordförande i beredningen för framtidens sjukvård.

Planerad start av projektering är i augusti i år, byggstart är planerad till januari 2017. Arbetet beräknas hålla på till 2022.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska och Region Skåne

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.