Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

NCC utvecklar sjukhusområde

Publicerad: 13 Juli 2017, 04:27

Helsingborgs sjukhusområde

NCC ska på uppdrag av Region Skåne modernisera Helsingborgs sjukhusområdes medieförsörjning. Uppdraget orderregistreras löpande och beräknas uppgå till 100 miljoner kronor under 2017.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgRegion SkåneNCCFastighetsmarknaden i Sydsverige

NCC ska på uppdrag av Region Skåne modernisera Helsingborgs sjukhusområdes medieförsörjning. Projektet inleddes för ett år sedan och i maj påbörjades andra fasen, utförandefasen, som beräknas bli klar år 2020.

– Utvecklingen och upprustningen av sjukhusområdet gör att vi kan förbättra både vården och arbetsmiljö, samt vara väl rustade för att möta framtidens krav, säger Jan Johansson, projektledare Regionfastigheter, Region Skåne, i ett pressmeddelande.

NCC kommer att bygga en ny teknikkulvert, två nya teknikbyggnader och byta ut all medieförsörjning till och från sjukhusområdet; kylaggregat samt vatten-, syrgas- och elledningar.

– Utrustningen som används är föråldrad och bytet görs under full verksamhet i sjukhuset. När arbetet är klart kommer det ge bättre förutsättningar för en mer effektiv drift i hela området, säger Jörgen Flink, avdelningschef för NCC Infrastructure, i ett pressmeddelande.

Uppdraget orderregistreras löpande och beräknas uppgå till 100 miljoner kronor under 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.