Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

NCC bygger vårdcentrum för halv miljard

Publicerad: 14 mars 2017, 13:00

NCC har fått i uppdrag att bygga Finspångs nya vårdcentrum, en 17 000 kvadratmeter stor byggnad som uppförs i samverkan med Region Östergötland. Ordervärdet uppgår till 500 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

NCCRegion ÖstergötlandFinspång

– Vi behöver anpassa vår verksamhet för framtidens sjukvård som blir allt mer avancerad och krävande. Den nya byggnaden kommer inte bara ersätta gamla och slitna lokaler utan också möjliggöra en utveckling av Region Östergötland och Finspångs Kommuns vårdverksamhet, säger Stefan Fredriksson, fastighetsutvecklingschef, Region Östergötland.

Den nya byggnaden är fördelad på fem våningar med plats för läkarmottagning, laboratorium, barnavårdcentral, barnmorskemottagning, barn- och ungdomsmottagning, specialistsköterskemottagning, slutenvårdsrehabilitering, utredningsenhet, hemsjukvård och närvårdsavdelning.

Bygget genomförs i så kallad partnering, vilket är en strukturerad samverkansform där NCC och Region Östergötland gemensamt tar fram systemhandlingar, projektbudget och detaljprojektering för projektet.

– Det är bra att komma in i så tidigt skede som möjligt i ett projekt av den här typen. Det underlättar för alla parter och gör att vår kompetens och erfarenhet kan användas på bästa sätt, säger Henrik Landelius, chef NCC Building Sweden.

Det nya vårdcentret beräknas vara i drift hösten 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.