lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

NCC bygger ut sjukhus för miljardbelopp

Publicerad: 25 mars 2020, 15:29

Nyköpings nya lasarett ska byggas av NCC. Foto: Nyköpings lasarett N54, Carlstedt Ark.

NCC har fått en beställning av Region Sörmland på två nya vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna och Nyköpings lasarett. Uppdragen är värt drygt 2,4 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

NCCEskilstunaNyköping

AJ


Det är Mälarsjukhuset i Eskilstuna och Nyköpings lasarett som ska byggas ut med var sin ny vårdbyggnad för akutvård. Byggnaderna kommer bland annat inrymma akutmottagning, operationssalar och sterilcentraler och omfattar cirka 45 000 respektive 8 500 kvadratmeter. Vid Mälarsjukhuset, Sörmland största, placeras en ny huvudentré i byggnaden som även innehåller avdelningar för förlossning, neonatal och hjärtintensiv, skriver parterna i ett pressmeddelande.

Komplext arbete

Bygget görs genom partnering, en samverkansform där aktörerna samarbetar i en öppen och transparent dialog och gemensamt fattar beslut. 

– Det är komplext att bygga akutvård med omfattande installationsarbeten och höga krav på avancerad medicinteknisk utrustning. Med NCC:s breda erfarenhet från sjukhusbyggnationer kan vi projektera och bygga de båda sjukhusen parallellt för att skapa synergier. Därmed kan produktionstiden kortas ner, kostnader hållas nere och vi kan nå bättre kvalitet med patientens bästa i fokus, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden, i en kommentar.

Markarbeten påbörjas inom kort

• Vid Nyköpings lasarett beräknas byggnaden stå klar vid årsskiftet 2022/2023. 

• Den större vårdbyggnaden vid Mälarsjukhuset beräknas vara klar under våren 2025.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev