Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

NCC bygger Kulturkvarteret i Örebro

Publicerad: 5 oktober 2017, 09:48

Visionsbild: Örebroporten/Wingårdhs.

I Örebro ska ett nytt kulturkvarter byggas – ett hus ritat av Wingårdhs och med 15 000 kvadratmeter av bland annat kulturskola och bibliotek. NCC har nu utsetts till entreprenör.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroNCCWingårdhs Arkitektkontor

I Örebro ska ett nytt kulturkvarter byggas – ett hus ritat av Wingårdhs och med 15 000 kvadratmeter av bland annat kulturskola och bibliotek. Byggherren Örebroporten har nu utsett NCC till entreprenör.

Planarbetet pågår och byggstart är planerad tidig höst 2018. Invigning av Kulturkvarteret planeras till höst/vinter 2020/2021.

– Vi har utsett NCC till entreprenör i detta projekt. Projektet upphandlas och utförs som en totalentreprenad med partneringupplägg. Direkt efter att avtalsspärren löpt ut går vi in i projekteringsfasen tillsammans med entreprenören. Det ska bli väldigt roligt att komma igång på riktigt med projektet säger Mattias Waller, projektutvecklingschef på Örebroporten.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.