Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Mindre aktivitet på fastighetsmarknaden

Publicerad: 23 Augusti 2012, 09:31

CBRE:s undersökning av det andra kvartalet visade att investeringsaktiviteten gått ned i Tyskland, de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland samt Central- och Östeuropa.


Ämnen i artikeln:

CBRE

Men efterfrågan på fastigheter av hög kvalitet förblir stark i dessa tre regioner vilket leder till högre priser. Nivån på investeringsaktiviteten i dessa tre regioner hålls dock tillbaka av bristen på attraktivt utbud.

– Den svenska transaktionsvolymen uppgick till nästan 35 miljarder för första halvåret 2012 vilket är en minskning med 28 procent jämfört med första halvåret 2011. Trots detta har prime yielden för kontor i Stockholm sjunkit under andra kvartalet och ligger nu på 4,5 procent. Vi ser att efterfrågan på bra objekt är stark vilket inte minst några av de senaste försäljningarna av centrala objekt i Stockholm visar. I en av de senaste stora försäljningarna i Stockholm bedömer att vi att yielden hamnade på strax under 4.5 procent, säger Pernilla Arnrud-Melin, ansvarig för research på CBRE i Sverige, i ett pressmeddelande.
Den kommersiella fastighetsinvesteringsaktiviteten steg betydligt i Storbritannien och Frankrike under det andra kvartalet 2012, jämfört med både det första kvartalet 2012 och det andra kvartalet 2011, eftersom investerarna letade efter de mest likvida marknaderna i en tid med ytterligare ekonomisk osäkerhet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande CBRE

Ämnen i artikeln:

CBRE

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.