Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Magnolia köper kursgård - ska omvandlas till skola

Publicerad: 16 september 2021, 11:57

Täljövikens kursgård kommer omvandlas till ny skola.

Foto: Angermann

Magnolia Bostad har förvärvat Täljövikens kursgård i Österåkers kommun. Planen är att utveckla en ny F-9 skola på platsen.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostad

Förvärvet avser fastigheterna Österåker Näs 7:6 och 7:8 som är belägna i Täljöviken, i Österåkers kommun. Kursgården uppfördes av LO på 1960-talet och präglas ännu av designdetaljer från decenniet. Säljare är Runö Fastigheter HB, som gemensamt ägs av LO, Peab och Tagehus. 

Läs även: LISTA: Elva nytänkande samhällsfastigheter som byggs just nu

Den nya skolan kommer rymma cirka 800 elever och ha en uthyrningsbar yta på runt 7000 kvadratmeter, vilket även inkluderar en idrottshall. I omvandlingen kommer byggnadens karaktär tas i beaktande.  

– Det är riktigt roligt att vi nu har förvärvat en fastighet som redan inom några år kommer att kunna tas i bruk som skola. Det finns ett stort behov av skolor på Täljöhalvön där många bostäder nu byggs. I området planerar Magnolia Bostad för utveckling av cirka 1 800 bostäder, äldreboende, förskolor och ytterligare en skola, säger Björn Bergman, Regionchef Öst Magnolia Bostad, i bolagets pressmeddelande.

Wistrand Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till köparen och Angermann har varit rådgivare till säljaren i affären.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.