Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Kritik mot Malmö Högskolas profilbygge

Publicerad: 7 september 2015, 10:29

Foto: Pierre Mens

Malmö Högskolas profilbygge Niagara har blivit föremål för diskussion. Sydsvenskan uppger att ungefär hälften av de 500 lärare och forskare som ska arbeta i byggnaden är ”djupt missnöjda” .


Ämnen i artikeln:

MalmöMalmö högskola

Malmö Högskolas 25 000 kvadratmeter stora profilbygge Niagara har blivit föremål för diskussion. Sydsvenskan uppger att ungefär hälften av de 500 lärare och forskare som ska arbeta i byggnaden, som invigs 16 oktober, är ”djupt missnöjda” över att inte längre ha egna kontor, utan istället ska sitta på olika arbetsplatser varje dag.

– Att ha lärarlag som går och mår dåligt är självklart fruktansvärt allvarligt. Vi måste utvärdera den här flytten och hitta en rimlig väg framåt, säger Michael Svedemar, ordförande på fackförbundet Saco-S till Sydsvenskan.

Enligt honom har missnöjet uppstått då de workshops som anordnades inför flytten, där anställda fick komma med synpunkter och önskemål, inte har visat sig i det färdiga resultatet. Han tror att de som forskar och skriver mycket kan tvingas att arbeta hemifrån för att få en tyst miljö.

Cecilia Christersson är tillförordnad rektor på Malmö Högskola. Hon är medveten om kritiken, men förvånad över omfattningen.

– Naturligtvis ska vi inte ha en massa missnöjda medarbetare som hellre sitter hemma. Det är något vi i så fall måste ha tag i. Men att missnöjet är så stort hade jag ingen aning om, säger hon till Sydsvenskan.

Högskolan kommer nog inte att bygga hundratals nya kontor, men Christersson säger att behoven ska inventeras.

Niagara är ritad av det danska arkitektkontoret Lundgaard & Tranberg och består av tre separata huskroppar med olika höjd, som länkas samman av ett öppet atrium.

Redaktionen

Källa: Sydsvenskan

Ämnen i artikeln:

MalmöMalmö högskola

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.