Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Klart med arenaplacering

Publicerad: 29 mars 2012, 05:36

Nu står det klart att den nya kommunala arenan i Eskilstuna placeras i kvarteret Nötknäpparen i Munktellstaden, strax nordväst om centrum.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna

Det formella beslutet fattas av kommunstyrelsen i april, men i praktiken är det hela klart redan nu, berättar Eskilstuna-Kuriren.

Tillsammans med ett nytt badhus, vars lokalisering  ännu inte är klar, ska den nya arenan kosta cirka 550 miljoner kronor.

Den kommunala tjänstemannautredning som arbetat fram arenans placering pekar på flera fördelar med en lokalisering i Munktellstaden. Där äger kommunen redan marken och några större kostnader för marksanering väntas det heller inte bli jämfört med de alternativa lokaliseringsförslagen.

På lite längre sikt finns det även planer på att den nya arenans närmaste omgivning i Munktellstaden kan komma att kompletteras med nya bostäder, ett hotell och eventuellt även konferensmöjligheter.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.