fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

Klart: Hemsö förlorar bygget av fotbollsarenan – kommunen tar över

Publicerad: 25 augusti 2023, 08:04

Ann Kajson Carlqvist (M), kommunstyrelsens ordförande Trelleborg.

Foto: Niclas Ingvarsson, Tengbom

Trelleborgs kommun meddelar nu att man själva tar över både ägandet och investeringen av den nya fotbollsarenan, vilket innebär att någon extern upphandling inte kommer att ske.

Ämnen i artikeln:

SvepetHemsö FastigheterTrelleborgSkåne

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Förra veckan rapporterade Fastighetsnytt om att arbetet med Idrottsstaden fortsätter, men att kommunen, Hemsö och MTA avbryter samarbetet på grund av ändrade rekommendationer och praxis kring lagen om offentlig upphandling.

– Vi hoppas kunna få vara med i projektet framöver, men det måste göras en ny upphandling, sa Robert Cardell, projektutvecklare för Hemsö i region Syd till Fastighetsnytt då.

Men i dag meddelade kommunen att man själva tar över investeringen av Trelleborgs Arena som enligt tidigare beräkningar kan landa på runt 300 miljoner kronor.

– Det ursprungliga förslaget innebar att TFF eller en extern fastighetsägare skulle äga och driva arenan. Nu är det kommunen som ska fortsätta äga och investera i arenan, kommenterar Mats Linderholm, förvaltningschef på tekniska serviceförvaltningen.

Läs även: Avtal för stort arenabygge hävs – nya idrottsstaden försenas

Nu ska en handlingsplan med kultur- och fritidsförvaltningen, tekniska serviceförvaltningen, tillväxtavdelningen på kommunledningsförvaltningen och TFF och IFK Trelleborg tas fram till november.

– Vi kommer parallellt med detta arbeta för att utöka träningstiderna på befintliga fotbollsplaner genom att anlägga konstgräs och ordna belysning, inte bara runt Vångavallen, utan även på andra platser i kommunen, så att barn och unga får större möjlighet till träning.

Läs även: Hemsö: “Projekt kan inte läggas på entreprenad som tidigare”

Det pågår en löpande dialog med TFF:s styrelse.

– Målsättningen är att det ska gå att spela fotboll på elitnivå i Trelleborg, även om det inte blir den arenan som ursprungliga förslaget innebar, säger Ann Kajson Carlqvist, kommunstyrelsens ordförande.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev