Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Ilija Batljan nära nya avslut i Finland

Publicerad: 5 februari 2020, 04:05

Ilja Batljan, vd och grundare till SBB.

Foto: Mattias de Frumerie

SBB försöker hitta affärer med finska kommuner som prioriterar hållbarhet. Enligt bolagets vd Ilija Batljan kommer ett antal nya affärer att kommuniceras inom kort.


Ämnen i artikeln:

FinlandSBB FastigheterIlija Batljan

SBB försöker hitta affärer med finska kommuner som prioriterar hållbarhet. Enligt bolagets vd Ilija Batljan kommer ett antal nya affärer att kommuniceras inom kort.

– Om du är hållbarhet och grön kommer du att få tag på pengar. Om du inte är det kommer det snart att vara omöjligt att få tag på pengar.

Det slog Ilija Batljan fast på ett seminarium på Business Arena Helsinki på tisdagen där Ilija Batljan och Katarina Skalare från Heimstaden diskuterade hållbar fastighetsförvaltning.

Läs även: Finska hotellmarknaden sackar efter Stockholm

På seminariet avslöjade Ilija Batljan att hans SBB söker affärssamarbeten med ett antal kommuner i Finland som prioriterar just hållbar fastighetsutveckling och -förvaltning.

Ilija Batljan bekräftar för Fastighetsnytt att fyra nya affärer i Finland är på gång.

– En stor fråga för oss inte bara att köpa utan att man gör investeringar hållbarhet på samma sätt som Skellefteå gör när det gäller kulturcentret som blir en av Europas mest hållbara byggnader, säger han.

Läs även: Finlands potential lockade branschen till Helsingfors

Så det kan bli aktuellt för er att bygga nytt inom segmentet samhällsfastigheter i Finland?

– Absolut. Vi pratar just nu med fyra kommuner i Finland och vi tror att vi kommer att kunna presentera de första affärerna om ett antal veckor, säger Ilija Batljan till Fastighetsnytt.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.