Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Ilija Batljan frisläppt – men misstankarna kvarstår

Publicerad: 6 maj 2020, 15:04

Ilija Batljan frisläpptes på onsdagen men misstankarna kvarstår uppger chefsåklagaren vid Ekobrottsmyndigheten.

Foto: Mattias de Frumerie

Ilija Batljan, vd för SBB, släpptes på onsdagseftermiddagen efter anhållandet som skedde på tisdagen. Enligt chefsåklagaren i målet kvarstår misstankarna mot honom.


Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanSBB Fastigheter

SBB:s vd och grundare Ilija Batljan frisläpptes på onsdagseftermiddagen efter anhållandet som gjordes tisdagen den 5 maj. 

SBB skriver i ett pressmeddelande att han återgår till sin roll som verkställande direktör för SBB med omedelbar verkan.

Läs även: Michael Cocozza sågar anklagelserna mot Ilija Batljan 

Michael Cocozza, styrelseordförande på Botrygg och en av SBB:s större aktieägare, sågar brottsmisstankarna mot Ilija Batljan. ”Jag har mycket svårt att tro att han har begått ett lagbrott vad avser...

”Styrelsen har fullt förtroende för Ilija. Jag har arbetat med Ilija sedan starten av SBB och har på nära håll sett hans oerhörda förmåga att bygga upp och driva detta bolag. SBB står fortsatt starka”, säger Lennart Schuss, styrelseordförande SBB, i en kommentar.

Läs även: Ilija Batljan anhållen – uppgifter om insiderbrott 

Ekobrottsmyndigheten bekräftar att Ilija Batljan frisläppts efter ett beslut av chefsåklagare Thomas Langrot vid Finansmarknadskammaren men skriver i ett pressmeddelande att brottsmisstankarna mot Ilija Batljan kvarstår. Anhållandet gjordes efter misstankar om brott mot markandsmissbrukslagen som innefattar bland annat insiderbrott.   

Ekobrottsmyndigheten vill inte lämna någon ytterligare information i ärendet under onsdagskvällen. 

Beskedet om att Ilija Batljan tog emot med stor glädje hos personalen på SBB.

– Advokaten ser väldigt positivt på det och stämningen på kontoret är på topp, säger IR-chefen Adrian Westman på SBB till Fastighetsnytt.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.