onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

IES flyttar skolan i södra Stockholm till Midsommarkransen

Publicerad: 16 januari 2023, 10:38

Så här ska IES nya skolbyggnad och intilliggande idrottshallar se ut när allt är klart.

Foto: Internationella Engelska Skolan

Nystad uppför en ny skolbyggnad åt Internationella Engelska Skolan i Midsommarkransen, dit man flyttar från Telefonplan.

Ämnen i artikeln:

SvepetStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Nystad fastighetsutveckling, som bildades 2017 med sin satsning på samhällsfastigheter, kommer att hyra ut den framtida skolbyggnaden på 10 000 kvadratmeter till Internationella Engelska Skolan.

Platsen är Herbariet 2 intill Brännkyrka gymnasium i Midsommarkransen i södra Stockholm. Skolfastigheten, som uppförs av Veidekke med start nu i januari 2023, väntas kunna öppna lagom till höstterminen 2024 – men eventuellt kan byggnationen dra ut på tiden till 2025.

Läs också: IES om strandade fastighetsköpet: ”Det är självfallet synd”

Utöver skolbyggnad och skolgård omfattar projektet tre stora idrottshallar som ska användas både av Stockholms stad och IES samt föreningslivet.

– Den nya byggnaden kommer att bli ett lyft för hela verksamheten, med miljöklassade toppmoderna lokaler och en fantastisk skolgård, säger Jörgen Stenquist, vice vd på Internationella Engelska Skolan, i en kommentar.

Det handlar alltså om IES Liljeholmen, en 4-9-skola som idag finns i lokaler nära Telefonplan, som kommer att flytta sin verksamhet till den nya skolbyggnaden i Midsommarkransen. I och med flytten möjliggörs även etableringen av förskoleklass, lågstadium och fritids i IES regi.

Läs också: Byggde skolgård på fastighetens tak – så gick projektet till

Skolsatsningen i Midsommarkransen är ett resultat av Stockholms förra politiska majoritets uttryckliga vilja att öka andelen privata aktörer inom samhällsfastigheter.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev