onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

ICA renodlar verksamheten i Norge

Publicerad: 27 april 2012, 11:58

ICA har nått en överenskommelse med Lagopus Eiendomsutvikling AS, ett konsortium bestående av fyra bolag, avseende överlåtelse av 22 hyresavtal och åtta fastigheter.

Ämnen i artikeln:

ICA

ICA kommer att stänga samtliga ICA Maxi-butiker i Norge och därefter överföra hyresavtalen och fastigheterna till Lagopus. Överenskommelsen följer beslutet som fattades 2011 om att avyttra ICA Maxi-butikerna i Norge samt tillhörande fastigheter.

Försäljningen beräknas att preliminärt generera en reavinst på fastighetsbeståndet om cirka 200 miljoner norska kronor samt en reaförlust på dryga 100 miljoner norska kronor efter försäljningen av hyresavtalen inklusive nedskrivning av goodwill och utrustning. Efter utförsäljning av varulager och omkostnader för återställande av lokalerna förväntas transaktionen ha en något negativ resultatpåverkan på ICA-koncernen.

I samband med överlåtelserna, som förväntas ske under andra halvåret i år, övertar Lagopus befintliga hyreskontrakt och fastigheter utan att överta den löpande driften. Avtalet är avhängigt samtycke från 14 hyresvärdar. Åtta ICA Maxi-hyresgäster finns i ICAs egna fastigheter.

Det nybildade bolaget Lagopus Eiendomsutvikling AS ägs till 35 procent av Norgesgruppen, 25 procent av Profiér, 25 procent av Solist och 15 procent av Guardian Capital.

ABG Sundal Collier Norge ASA och Advokatfirman Thommessen AS har rådgivit ICA vid försäljningen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande ICA

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev