måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Samhällsfastigheter

"Historisk dag" – byggstart för Kåpans polishus i Sälen

Publicerad: 10 mars 2023, 09:08

Första spadtaget till det nya polishuset i Sälen. Från vänster Hans Unander (S), kommunalråd, Katarina Ragnevall, lokalpolisområdeschef i Mora, Anders Skoglund Arbetschef Entreprenad/ Projektutveckling Skoglunds och Cecilia Vestin, vd Kåpan Fastigheter.

Foto: Pressfoto

Nu har bygget av Kåpans polishus i Sälen kommit igång i form av ett första spadtag.

Ämnen i artikeln:

SvepetBygg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


På onsdagen genomfördes det första ceremoniella spadtaget för det nya polishuset som ligger i Sälen by bredvid Sälengallerian. Polishuset är ritat av Michael Sanneviken och uppges vara inspirerat av fjällmiljön.

Förutom fastighetsägaren Kåpan Fastigheter fanns entreprenören Skoglunds, representanter från polismyndigheten och kommunstyrelsen på plats.

– Det är en historisk dag för oss på Kåpan Fastigheter. Vi har redan flera befintliga polishus i beståndet och att påbörja bygget av detta i Sälen är ett stort steg. Polismyndigheten är en viktig hyresgäst för oss och vi är måna om att utveckla fastigheter som uppfyller deras behov, säger Cecilia Vestin, vd Kåpan Fastigheter, i en kommentar.

Det var i december 2021 som miljö och stadsbyggnadsnämnden i Malung-Sälens kommun godkände bygglovet för en ny polisstation i Sälen. Bygget fick grönt ljus i december 2021.

Kåpan Fastigheter bildades när Kåpan Pensioner, som ägde hälften av samhällsfastighetsbolaget Svenska Myndighetsbyggnader, köpte SBB:s andel i bolaget för 1,4 miljarder.

Läs också: Klart: Kåpan köper SBB:s andel i Svenska Myndighetsbyggnader

Läs också: SBB:s jv i hemlig storaffär om 2,6 miljarder – därför har man valt att inte offentliggöra

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev