Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Hemsös sjukhus i Barkarby flyttas

Publicerad: 18 oktober 2016, 05:25

Bild: Hemsö.

I våras fick Hemsö en markanvisning för att bygga ett nytt sjukhus i Barkarbystaden, nära den blivande tunnelbanan. Då tunnelbaneanläggningen har förändrats, har Hemsö fått en ny markanvisning gällande en byggrätt på upp till 50 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterJärfällaBarkarbystaden

Redan 2014 tecknade bolaget en avsiktsförklaring med Järfälla kommun om bygget av ett sjukhus i den framväxande Barkarbystaden. En viktig parameter i valet av sjukhusets plats var närheten till den kommande tunnelbanan i Barkarby. Efter att förändringar i utformningen av tunnelbaneanläggningen föreslagits, har man nu bytt plats på den markanvisning Hemsö fick i våras.

– Tanken med Barkarby Sjukhus är att det ska bli det första i sitt slag som är anpassat till landstingets Framtidsplan för hälso- och sjukvården. Det ska samla alla nödvändiga specialiteter och faciliteter på en plats för de boende i Stockholms nordvästra del. Därför är det är viktigt att det ligger i nära anslutning till den planerade T-baneuppgången, pendeltåg och bussar vid Barkarby station, säger Hemsös vd Per Berggren .

Den nya markanvisningen ligger i Veddesta industriområde och omfattar en byggrätt om 40 000 – 50 000 kvadratmeter. Utöver sjukhuset ingår också ett äldreboende.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.