Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Samhällsfastigheter

Hemsö utvecklar skola i centrala Stockholm

Publicerad: 11 november 2020, 14:39

Fastigheten Kadetten, vy från Karlbergsvägen.

Foto: Hemsö

Hemsö-ägda fastigheten Kadetten i centrala Stockholm kommer konverteras till en gymnasieskola. Skolkoncernen AcadeMedia kommer driva verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Fastigheten är en tidigare korvfabrik som nyligen använts till kontor och är belägen på Karlbergsvägen 77 i centrala Stockholm. Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 11 400 kvadratmeter. Hyresavtalet med AcadeMedia är tecknat i 12 år och avser hela fastigheten. 

‒ Vi har länge sett ett ökat intresse för Sjölins gymnasieskolor som erbjuder de mest sökta programmen, därför är det utmärkt att skolan i Vasastan nu får plats att växa, säger Jens Eriksson, segmentschef för AcadeMedias grund- och gymnasieskolor, i pressmeddelandet.  

Skolverksamheten kommer inrymmas på sju våningar ovan mark samt souterräng- och källarplan. Matsal och ytor för idrott ryms i de undre planen. I byggnaden tillkommer även en ljusgård samt tillhörande innergård med ett orangeri. 

‒ Vi är mycket nöjda över att kunna starta det här projektet och omvandla fastigheten för utbildningsändamål. Behovet av gymnasieplatser är stort i Stockholm och här vill vi bidra, säger Johan Einarsson, Projektutvecklare på Hemsö, i pressmeddelandet. 

Byggstart planeras ske under det första halvåret 2021 och skolan väntas stå klar till höstterminen 2022. Entreprenör för ombyggnationen är Novogruppen. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Hemsö Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.