Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Hemsö utvecklar grundskola i Helsingfors

Publicerad: 26 augusti 2020, 06:37

Ett femtonårigt hyresavtal har skrivit med Helsingfors stad.

Foto: Hemsö

Hemsö har köpt den klassiska byggnad i Helsingfors där Svenska Handelshögskolan tidigare hade verksamhet och ska nu göra om den till grundskola.


Ämnen i artikeln:

HelsingforsHemsö FastigheterSkolor

Det är fastigheten Arkadia 24 som ska rymma en grundskola för 700 elever efter en omfattande renovering. Hemsö har tecknat ett femtonårigt hyresavtal med Helsingfors stad och den nya skolan ska vara i bruk hösten 2022.

Läs även: Helsingfors vill ha fler utländska investeringar – och talanger

Svenska Handelshögskolan flyttar sin verksamhet till delar av fastigheten Arkadia 28 i samma kvarter i centrala Helsingfors där även Vasa universitet huserar. 

‒ Hemsö fortsätter att stärka sin position som ägare av utbildningsfastigheter i Finland. Nyförvärvet är ett bra komplement till vårt fastighetsbestånd i det traditionella utbildningskvarteret i centrala Helsingfors. Det innebär att vi kan erbjuda Svenska Handelshögskolan nya funktionella lokaler och att Helsingfors stad skapar nya grundskoleplatser, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö, i ett pressmeddelande.

Läs även: Nytt landmärke i Helsingfors

Hemsö är en storägare av skolor

Hemsö äger för närvarande cirka 100 000 kvadratmeter utbildningsfastigheter i Finland, som inkluderar Konstuniversitetet i Helsingfors samt campus i Tölö och Sörnäs. 

Tidigare i år förvärvade Hemsö en utbildningsfastighet i Jyväskylä och ett nytt musikkonservatorium håller på att byggas i Joensuu. 

I Sverige äger Hemsö 57 grundskolefastigheter och 18 gymnasier.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.