Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Hemsö tecknar nya hyresavtal för skollokaler

Publicerad: 12 januari 2015, 06:58

Hemsö Fastighets AB har tecknat fyra nya hyresavtal på totalt 6 600 kvadratmeter för skollokaler i S:t Larsparken i Lund samt i Hässleholm.


Ämnen i artikeln:

HässleholmHemsö FastigheterLund

De nya hyresgästerna är Kids2Home, Lunds kommun, Kunskapsskolan och Internationella Engelska skolan.

De nya hyresavtalen gäller tre byggnader i S:t Larsparken i Lund samt lokaler i Hässleholm.

Avtalen omfattar skollokaler på nedanstående fastigheter:

- S:t Larsparken byggnad 18 i Lund hyrs ut till Kids2Home på ett 20-årigt hyresavtal och omfattar 650 kvadratmeter. Lokalerna byggs samtidigt om till förskola med planerad inflyttning hösten 2015.
- S:t Larsparken byggnad 19 i Lund där hyresavtalet med Kunskapsskolan utökas. Hemsö kommer att göra en om- och tillbyggnad för uthyrning till Kunskapsskolan på ett 16-årigt avtal. Utbyggnaden är på 980 kvadratmeter och läggs till de nuvarande 1750 kvadratmeter som Kunskapsskolan hyr. Hela projektet planeras vara färdigställt i början av 2016.
- S:t Larsparken byggnad 86 hyrs ut till Lunds kommun på ett 18-årigt avtal. Inför uthyrningen gör Hemsö en ombyggnad till en förskola om 1700 kvadratmeter. Inflyttning planeras till början av 2016.
- Lokaler på fastigheterna Hässleholm Intendenten 1 och 2 hyrs ut till Internationella Engelska Skolan på ett 18-årigt hyresavtal. Uthyrningen omfattar 3270 kvadratmeter och inkluderar en ombyggnad för att anpassas till skolans verksamhet. Inflyttning planeras till hösten 2015.

Fastigheter för skolverksamhet utgör cirka 30 procent av Hemsös bestånd.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemsö

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.