Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Samhällsfastigheter

Hemsö satsar på badhus - ser investeringsbehov på uppåt 60 miljarder

Publicerad: 21 september 2021, 12:10

Nils Styf och Hemsö spår en stark marknad för badhus de kommande åren.

Hemsö bildar Hemtag Fastigheter - ett gemensamägt JV tillsammans med Tagebad. Syftet är att bygga badanläggningar - en marknad man tror starkt på framåt.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterNils Styf

Kommunerna står inför stora investeringar i många typer av samhällsfastigheter, inte minst äldreomsorg och skola. Men även badhus är ett segment som kommer att behöva investerare de kommande åren. 

Läs även: LISTA: Elva nytänkande samhällsfastigheter som byggs just nu

Enligt Hemsö bedöms investeringsbehovet uppgå till mellan 40 och 60 miljarder den närmaste tiden - vilket beror på att 75 procent av badhusen har 40 år på nacken, och har därmed uppnått sin tekniska livslängd. 

– Genom samarbetet kan vi bredda vårt erbjudande till Sveriges kommuner och stärka vår position som en naturlig samarbetspartner till kommuner och regioner. Badhus är en kommunal angelägenhet och vi ser att det finns ett stort behov i framtiden på grund av att många av dagens badhus har blivit för gamla, säger Nils Styf, vd på Hemsö i ett pressmeddelande. 

Läs även: SKR: Samhällsfastigheter kommer behöva byggas på helt andra ställen än man trott förut

Tanken är att det nya, gemensamma bolaget ska erbjuda kommuner och regioner att hyra anläggningen, i stället för att bygga och äga i egen regi.

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterNils Styf

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.